Om Atomic Agency

Trenger dagens artister managere? Det er et spørsmål mange artister stiller seg. I dag kan jo musikerne gjøre alt selv. De kan spille inn musikken hjemme, mikse den selv, lansere den selv og til og med markedsføre seg selv. Problemet er bare at alt dette tar mye tid. Det er en fulltidsjobb å mikse, lansere og markedsføre musikk, og det kan bli så mye å gjøre at artisten ikke lenger har tid til å lage musikk. Derfor foretrekker mange artister å få hjelp både til innspilling, lansering og markedsføring. De fleste velger også å bruke en manager.

Hva gjør en manager?

En manager kan hjelpe artistene med å tjene mer penger. Artister er gode til å lage musikk, men de er ikke alltid like dyktige til å selge seg selv og musikken sin. En manager kan skaffe artisten pressedekning og sørge for omtale. Omtale er meget viktig for en artist. En god manager sørger også for at omtalen er god og flatterende, i stedet for negativ. En manager hjelper til å bygge opp artisten som merkevare, og kan ta på seg jobben med å holde kontakt med sponsorer, musikere, plateselskap og ulike konsertarrangører. Da slipper artisten å ta alle disse samtalene personlig, og får dermed frigjort tid til å komponere og spille musikk. Manageren kan gjøre avtaler med pressefolk og konsertarrangører. Manageren kan skaffe artisten en god platekontrakt, og skaffe gode musikere og miksere til å hjelpe til både i studio og på scenen. Managere som kjenner markedet kan hjelpe artistene å finne sin nisje og sitt marked, samt ha oversikt over eventuelle konkurranser.

Turnemanagere

Skal man på turne, er det også greit å ha med en manager. Da kan en manager hjelpe til å holde orden på alt, sørge for at alt utstyr er med, og at alt fungerer som det skal. Manageren holder orden på musikere, roadies, sjåfører og alt utstyr som skal være med. Manageren passer på at scenen blir satt opp riktig og til riktig tid. I tillegg holder manageren orden på spilleplan og reiseplan, og gjør justeringer dersom det trengs. Manageren passer på at avtalene blir holdt, enkelt og greit.

I Norge

Norske managere pleier å ordne spillejobber for artistene sine. Dette er ikke like vanlig andre steder i verden. Tilsvarende er det også unikt for Norge og Skandinavia at plateprodusentene mikser musikken. Det er et par ulemper med at samme person gjør ulike ting. Da kan de bli litt for opphengt i sin egen rolle, og glemme artisten. Derfor kan det være greit å fordele jobbene mellom flere personer.

Hva tjener en manager?

En manager får som regel et honorar på 15 til 20 % av artistens inntekt. Dette blir avtalt samtidig som man avtaler hvilke arbeidsoppgaver en manager skal ha. Managerens honorar avhenger også av hvor kjent manageren er. Kjente managere kan kreve inntil 25 % av inntjeningen. Krever de mer enn det, bør du velge en annen manager.

Hva kan Atomic Agency hjelpe med?

Atomic Agency hjelper både etablerte og nykommende artister. Ta kontakt med dem dersom du trenger en manager, eller hvis du har spørsmål angående hva en manager kan hjelpe deg med. Manageren kan frigjøre tid slik at du som artist kan fokusere på det du kan best, nemlig å lage god musikk. De fleste managerbyrå kan tilby en uforpliktende samtale. Atomic Agency ble etablert i 2001, og har erfaring som managerbyrå for flere ulike artister.