Om Blind Archery Club

Det norske bandet Blind Archery Club startet opp i 2003. De kom ut med debutalbumet The Union i 2007. Bandet holder til i Oslo, selv om de kommer fra Follo. De er et kjent festivalband, som blant annet har spilt på Norwegien Wood, Quartfestivalen, Lost Weekend og KlubbØYA. De har turnert i hele Norge, og er mest kjent for sangen Off The Deep End. Denne sangen kom helt opp på fjerdeplass på Hit40 i 2007.

Utgivelser fra bandet

I tillegg til albumet The Union, har bandet Blind Archery Club også gitt ut singlene High on Morning Dew og Off the Deep End. Begge disse singlene kom ut i 2006. Bandet har også fått utgitt sanger på samlealbumene Splitter Pinne – Reinspikka Slagere Fra Filmene om Knerten (2010) og by:Larm Live Tromsø 2006. Bandet består av Anders Finslo, Håvard Bakken, Ole Kristian Aas, Per Martin Nordli (Pelle) og Atle Borgeteigen. Debutalbumet inneholder 10 sanger, og stilen er melodiøs popmusikk med morsomme detaljer. Bandet startet å spille for moro skyld, og liker å leke med instrumenter. Albumet ble delvis innspilt i studio midt på natten, og delvis i ulike kirker i Oslo. De spilte inn sangene flere ganger, og testet ut akustikken i ulike kirker. I følge bandet var Sagene kirke bra, helt til de fikk sopp i taket og stengte. Ole Kristian Aas framhevet også pumpeorgelet i Iladalen.

Musikalske eksperimenter kommer er også med på mange sanger. De trengte en melodica med lange toner, men ingen klarte å blåse sammenhengende så lenge. Da fylte de luft i en søppelsekk. Sekken ble festet til melodicaen, og mens en spilte, og en annen holdt fast instrumentet, måtte en tredje legge seg på sekken og klemme ut luften.

Internasjonale opptredener

Blind Archery Club lager episk musikk, og bruker gitarer og klapping. I følge en anmeldelse av BBC ligner de litt på Flaming Lips, men Blind Archery Club synger bedre. Denne anmeldelsen kom i forbindelse med at bandet spilte på bransjetreffet In The City i England i 2007. Der var det hele to norske band: Blind Archery Club og The Margareths. In The City blir arrangert i Manchester, og det er stort for norske band å spille der, ettersom de får muligheten til å nå ut internasjonalt. De fikk skryt for sin opptreden der, og spilte i rundt en halvtime før de fikk sjansen til å møte bransjefolk. Bandet var på BBCs liste over sju artister og band publikum måtte få med seg. Opptredenen gikk over alle forventninger, publikum var med og klappet, og det virket som alle koste seg. Det engelske publikumet er kjent for å være kresne, så det betyr mye for et norsk band å slå an der.

Blind Archery Club har fått internasjonal oppmerksomhet gjennom en låt i snowboardfilmen Switch og i Playstationspillet Singstar. I spillet er det sangen Better Life som er representert, så her har alle sjansen til å synge sammen med bandet.

Mer i vente?

Det har ikke kommet nye utgivelser fra Blind Archery Club etter debutalbumet, og det er heller ingen nyheter om eventuelle kommende utgivelser. Men det er ikke utenkelig at det kommer ny musikk fra dem i framtiden.