Om Grand Island

Det norske bandet Grand Island består av Nils Ulset Brodersen (trommer og perkusjon), Jon Iver Helgaker (tangenter og vokal), Espen Gustavsen (vokal og gitar), Pål Gustavsen (banjo, gitar og vokal) og Erik Iversen (bass). Erik Iversen ble medlem av bandet i 2008, etter at bandets første bassist Inge Kristian Brodersen forlot bandet.

Mer om bandet

Grand Island ble startet i 2004 i Oslo. Medlemmene er fra Moss, Sørumsand og Oslo. Musikkstilen deres kan beskrives som en blanding av rock, alternativ rock og soul, men selv kaller de stilen sin sørlig indiemusikk. Bandet kom med sitt første album Say No To Sin i 2006. Albumet fikk god kritikk, og kom inn på mange albumlister samme år. Sangen Us Annexed, fra albumet Say No To Sin, vant Spellemannpris for beste musikkvideo. Videoen var regissert av Aksel Hennie. Albumet ble spilt inn i Athletic Studios i Halden, men det ble mikset av Steven McDonald og Ken Sluiter i Los Angeles.

Oppfølgeralbum

Det andre albumet fra bandet kom våren 2008, og hadde tittelen Boys and Brutes. Dette albumet ble nominert til Spellemannprisen i kategorien beste rockealbum. Vokalist og gitarist Espen Gustavsen spiller også i et annet band, som heter Johnny Cane Band, sammen med Terje Krumnis fra bandet Superfamily.

Videre karriere

De tre første albumene fra Grand Island ble svært godt mottatt. De fikk gode kritikker, mange radiosingler, og spilte mange konserter i inn- og utland. Men etter utgivelsen av Songs from Östra Knoll 1:22, følte bandet seg helt tomme, og trakk seg rett og slett tilbake for å få litt ro og komme seg. De takket nei til flere konserter og holdt seg vekk fra media. Det tok sin tid, men etter hvert kom spillegleden tilbake, og de gikk i studio igjen. Det fjerde albumet, Della Loved Steve, tok tre år å lage og spille inn. I løpet av denne tiden fant bandet tilbake til musikkgleden og samholdet seg imellom. Selv innspillingen tok et år og ble gjort i the Safehouse i Bryn. De forrige albumene fra bandet ble spilt inn på kort tid. Ved å ta seg bedre tid, ble det lettere å jobbe gjennom ting før sangene ble spilt inn og mikset.

Ny stil

Ved å bruke god tid i studio kunne bandet bygge opp sangene gradvis, og gjøre endringer og forbedringer på dem gjennom innspillingsperioden. Bandets medlemmer har ulike favorittband, og har derfor ulike innspill og inspirasjoner å komme med. Grand Island mener selv at å spille inn albumet i en by har gitt det et litt annet lydbilde enn tidligere album, som de har spilt inn mer på landsbygda. Men fans av gruppa vil samtidig kjenne igjen stilen og det grunnleggende i bandet. Så er det bare å håpe at det kommer enda mer musikk og flere liveopptredener fra Grand Island i årene som kommer.

Diskografi

  • Say No to Sin (lansert i 2006)
  • Boys and Brutes (lansert i 2008)
  • Songs from Östra Knoll 1:22 (lansert i 2010)

Della Loved Steve (lansert i 2013)